Регулаторите на ЕС ще изпратят на Microsoft списък с опасения за сделката с Activision

Регулаторите на ЕС ще изпратят на Microsoft списък с опасения за сделката с Activision

Регулаторите на ЕС ще изпратят на Microsoft списък с опасения за сделката с Activision

Американският технологичен гигант вероятно ще получи антитръстово предупреждение от ЕС за своята оферта от 69 млрд. долара за придобиване на разработчика на видео игрите от поредицата „Call of Duty“ - Activision Blizzard, твърдят запознати източници цитирани от Ройтерс.

Европейската комисия подготвят официален списък с опасения за конкуренцията, известен като изложение на възраженията, който ще бъде изпратен на Microsoft в рамките на следващите седмици, казват те.

Антитръстовият надзорен орган на ЕС, който определи 11 април краен срок за своето решение относно сделката, е отказал коментар коментар.

 „Ние продължаваме да работим с Европейската комисия, за да отговорим на всички опасения на пазара. Нашата цел е да предоставим повече игри на повече хора и тази сделка ще допринесе за това“, коментираха по-рано от Microsoft.

Американският софтуерен гигант и производител на Xbox обявиха придобиването през януари миналата година, за да му помогнат да се конкурира по-добре с лидерите в гейминга Tencent и Sony.

Регулаторите на САЩ и Обединеното кралство обаче вече изразиха опасения, като Федералната търговска комисия на САЩ се обърна към съда, за да блокира сделката.

Очакваше се Microsoft да предложи на европейските регулатори отстъпки в опит да предотврати обвинения и да съкрати регулаторния процес, казаха през ноември други източници на Ройтерс.

Не се очаква обаче органът за защита на конкуренцията на ЕС да бъде отворен за подобни отстъпки, без преди това да изпрати своя списък с опасения, въпреки че има неофициални дискусии относно концесиите, твърдят източниците.

Миналия месец Microsoft постигна 10-годишна сделка с Nintendo, за да направи „Call of Duty“ налична на конзолите на компанията, като заяви, че е отворена за подобно споразумение със Sony, която е критична към придобиването.

Сделката получи зелена светлина без условия в Бразилия, Саудитска Арабия и Сърбия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ