Sony създаде камера с лазерен проектор за хора със слабо зрение

Sony създаде камера с лазерен проектор за хора със слабо зрение

Sony създаде камера с лазерен проектор за хора със слабо зрение

Sony анонсира камера, която ще позволи на хора със зрителни проблеми да правят снимки, съобщава The Verge. Устройството е пуснато съвместно с японската компания QD Laser. Комплектът се състои от камера Sony DSC-HX99 и лазерен проектор, който се наслагва върху визьора. Вграденият проектор позволява да насочвате изображението, заснето от камерата в реално време, директно към ретината.

Според инженерите по този начин потребителите с късогледство, далекогледство или астигматизъм могат да видят ясен образ, без да използват очила или лещи. Фотоапаратът Sony DSC-HX99 има 18-мегапикселов сензор и 24-720 мм обектив. Вграденият лазерен проектор може да работи с едно зареждане на батерията до четири часа.

„Продължаваме да използваме креативността и технологиите, за да направим нашите продукти, услуги и изживявания по-достъпни“, каза Янг Ченг, вицепрезидент на Sony. Усъвършенствана камера с лазерен проектор ще бъде достъпна за купуване през лятото за $600. През май 2022 г. Google обяви поддръжка за аксесоари за хора с увредено зрение на смартфони с Android. По-специално, новата версия на операционната система ще има вградена поддръжка за брайлови аксесоари.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ