Технологии

Twitter тества нова функция за писане на по-дълги постове

Twitter тества нова функция за писане на по-дълги постове

Twitter тества нова функция за писане на по-дълги постове

Twitter обяви, че е започнал да тества нова функция за писане на бележки, която ще позволява писане на дълги постове далеч над сегашното ограничение от 280 знака, съобщава TechCrunch

Малка група хора в Съединените щати, Канада, Гана и Обединеното кралство вече имат достъп до "Notes" като част от първоначалната фаза на тестване. Twitter казва, че бележките могат да се четат в и извън Twitter от хора в повечето страни. Потребителите, които са част от фазата на тестване, ще получат достъп до нов раздел "Write", където могат да пишат и имат достъп до всичките си бележки. Тези потребители също ще имат нов раздел "Notes" в своя профил, който съхранява публикуваната им работа, за да улесни своите последователи да намерят своето съдържание в дълга форма. 

С новата функция потребителите ще могат да създават статии, използвайки богато форматиране и качени медии, които след това могат да бъдат туитвани и споделяни с последователи при публикуване. Потребителите ще имат възможността да вграждат снимки, видеоклипове, GIF файлове и туитове в своите бележки. Подобно на туитовете, "Notes" ще имат своя собствена връзка и могат да бъдат туитвани, ретуитвани, изпращани в DM, харесвани и отбелязвани. 

Twitter Notes има потенциала да промени начина, по който някои хора използват Twitter, за да споделят своите идеи. Новата функция може да бъде особено полезна за тези потребители, които рядко публикуват съдържание с дължина на статии и не искат да създават и поддържат собствен блог или уебсайт. Също така трябва да се отбележи, че функцията бележи една от по-значимите промени в Twitter след удвояване на броя на знаците от 140 на 280 знака. 

Новата функция ще позволява на потребителите да поставят целия текст в бележка. "Notes" също ще се справи със ситуацията, при която потребителите трябваше да публикуват екранни снимки на своето приложение "Notes", за да туитват голяма част от текста. 

Въвеждането на Twitter Notes може да създаде известна конкуренция с платформи за блогове с дълга форма, като WordPress или Medium, последният случайно разработен от съоснователя на Twitter Евън Уилямс. Ако Twitter реши да интегрира бюлетини в Notes, функцията може потенциално да се конкурира с популярни платформи като Substack, отбелязва изданието.