Видеото прави фирмените сайтове по-ефективни

Manager News

Вграждането на видео в корпоративните уеб страници е едно от най-възвращаемите вложения в реклама, пише UTalkMarketing.com.

Видеомаркетингът в последно време се налага като един от най-убедителните начини за промотиране в интернет.

Ако е поставено правилно, при търсене в Google видеото получава по-висок ранг от текстовете.

Някои мениджъри предпочитат да се представят на клиентите си лице в лице и да направят директно обръщение към тях чрез видеозапис, поставен във фирмения уеб-сайт.

Освен това в сайтовете могат да се вградят всички телевизионни реклами на компанията.

Всеки уеб сайт има определена вместимост на видео. Колкото повече време фирменият ви сайт е престоял като наличен уеб-адрес в мрежата, толкова повече индивидуални посещения можете да очаквате в него.

Вграденото видео задържа посетителите на сайта повече време и увеличава възможността за допълнителен брой кликвания.

Изгодно за фирмените сайтове е също вграждането на видеопрепратка към други популярни сайтове с висок рейтинг в интернет. Видеопрепратките към много сайтове са безплатни.

Някои от уеб доставчиците на свободно за ползване или полуплатено видеосъдържание са youtube.com, vimeo.com, blip.tv, vzaar.com, kickapps.com.

Ако включите видеото от своята фирмена страница във видеопотока на YouTube, ще можете да направите собствен видеоканал и да поставите в него контактите на хората, които бихте искали да видят фирмените ви клипове. Можете да добавите и ключови думи към видеото, които ще го поставят напред в резултатите от търсенето в Google. Можете също да направите така, че най-новото от потока от видеото ви в YouTube да излиза веднага в профилите на компанията ви във Facebook, Twitter и Google.

Vimeo има предимството да предлага видео с много високо качество. Преди да сложите фирмените си клипове в този сайт обаче прочетете добре условията. От Vimeo подчертават, че целта на сайта е да събира на едно място креативни записи и не е средство за бизнес.

Blip е нещо като видеоблог. И неговите създатели подчертават, че той не е средство за бизнес услуги, но много бизнеси го използват.

Vzaar също може да предложи хостинг за видеото на корпоративния ви уеб сайт, но качеството в него е малко по-лошо.

Подобна услуга предлагат KickApps, easywebvideo.com, streamingvideoprovider.co.uk.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ