И през лятото, по дрехите посрещат. Особено в офиса

И през лятото, по дрехите посрещат. Особено в офиса

И през лятото, по дрехите посрещат. Особено в офиса

Лятото е сезон с много очарования, но разголването в офиса не бива да е едно от тях, пише „Ройтерс”.

Покачването на температурите често води до масова вълна на саботаж на фирмения дрес код. Не забравяйте обаче, че и през лятото по дрехите ви посрещат.

Скъпи дами, колкото повече кожа оставяте на показ, толкова по-несериозно ще се отнасят към вас. Наистина ли искате да работите повече, за да спечелите и задържите уважението на шефа и колегите си?

Запазете професионалния си външен вид, като подбирате дрехи от по-лека материя, но ги съчетавате с елегантни сандали и тънък шал.

Ако длъжността ви не изисква строга консервативност, можете да не обувате чорапогащник или чорапи. Полата до коляното на бос крак е приемлив вид лятно облекло през 21 в.

Оставете дрехите без презрамки за уикенда. Освен това не си и помисляйте за прозрачни материи, къси поли и панталони, голи пъпове!

Господа, не забравяйте коланите! Сандалите не са препоръчителни, освен ако ситуацията не е подходяща и не сте сигурни, че партньорите ви също ще се обуят с летни мъжки обувки. Никакви обувки на бос крак!

Вземете си едно сако с дълъг ръкав, което отива на повечето ви панталони и го дръжте в офиса. Знаете, че през лятото често ви става студено, заради климатика. А и винаги може да изскочи извънредна среща.

Използвайте слънчеви очила навън, само когато не общувате по работа. Горещината и дразненето на очите от силната светлина не са достатъчно оправдание да се криете зад стъклата по време на служебен разговор. Не забравяйте, че контактът очи в очи е от ключово значение, независимо от температурите.

В случай, че служебните униформи са задължителни на вашето работно място, погледнете на нещата от добрата им страна. Във времето, когато сте на бюрото и зяпате глупаво и замечтано през прозореца, можете да си направите план с какво точно ще бъдете облечени във всеки един ден от предстоящата ваканция.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ