Мечо Пух и Мики Маус се появиха в концерт в чест на Ким Чен-ун

Мечо Пух и Мики Маус се появиха в концерт в чест на Ким Чен-ун

Мечо Пух и Мики Маус се появиха в концерт в чест на Ким Чен-ун

Популярните герои на „Дисни“ Мечо Пух и Мики Маус се качиха на сцената по време на концерт в Северна Корея в чест на лидера Ким Чен-ун, пише USA Today.

Изпълнители, облечени в костюмите на популярните анимационни персонажи, танцуваха на фона на кадри от филмите „Дъмбо“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Красавицата и звярът“ и др.

Въвеждането на герои от популярната култура на Запада – и в частност от тази на Съединените американски щати, които Северна Корея разпознава като свой враг, бележи забележима промяна в Пехнян.

През последните години подобни представления включваха предимно изпълнители, облечени като панди в знак на признателност към Китай - най-близкият съюзник на Северна Корея.

Сега обаче героите на „Дисни“ се появяват за първи път в рамките на подобно мащабно представление. Разбира се, Мечо Пух и Мики Маус са популярни сред малките деца в страната – чанти, кутийки за моливи и пижами, внасяни от Китай, често включват герои от американското анимационно студио.

Мнозина смятат, че появата на западните анимационни герои може да е сигнал, че Ким Чен-ун ще се опита да си изгради нов имидж, различен от представите за баща му и дядо му. Дори ще намали ограниченията върху достъпа до западната култура.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ