Когато екипът работи срещу вас

Когато екипът работи срещу вас

Членовете на екипа ви започват да не идват на срещи, не изпълняват това, което се иска от тях и съзнателно или не избягват да общуват с вас. За един лидер това може да е ужасяващо преживяване, пише Harvard Business Review. Какво може да направите, за да възвърнете доверието и ентусиазма им?

Първото, естествено, е да определите причините за това поведение. Това невинаги е лесно. Знаците, защо хората са настроени враждебно невинаги са лесни за улавяне. В повечето екипи се получава така: Енергията, която трябва да се отделя за постигането на общите цели и за подкрепа на лидера, отива за клюки по негов адрес, превръща се в апатия или се използва за задоволяването на лични нужди.

След като откриете проблема, трябва да намерите сили да го споделите очи в очи с екипа. Иначе ситуацията ще изглежда горе-долу така, сякаш в стаята е влязъл голям розов слон и всички да се правят, че не го забелязват.

Открийте първоизточника на недоволството. Една личност ли го тиражира или е обзело целия екип? В същото време слушайте и окуражавайте директността. Когато хората имат проблем, включително с вас, трябва да се чувстват спокойни да дойдат и да го споделят открито. Иначе рискувате да превърнете офиса в благоприятна среда за развитието на негативизъм и недоволство.

Когато един екип е упорит или пък силно разстроен, възможно е да не успеете сами да разрешите проблема. Тогава се обърнете към посредник или ваш партньор, който е достатъчно близък до компанията ви и се ползва с доверие сред хората ви.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ