Търсите ли щастие, не правете това!

Търсите ли щастие, не правете това!

Щастието в бизнеса и в личния живот е въпрос на хармония. Ще повишите коефициента си на радост от живота, ако спрете да правите следните 10 неща, твърди Джеф Хейдън за Inc.com и изброява следния списък:

 1. Да обвинявате

 Хората правят грешки. Служителите не отговарят на вашите очаквания. Доставчиците не спазват сроковете. Така че може често да ги виним за проблемите си. Поемането на отговорност е важно, но се съсредоточете върху това как нещата да вървят по-добре, вместо да обвинявате постоянно.

 2. Да впечатлявате

 Никой не ви харесва заради дрехите, колата, вашите вещи или вашите постижения. Хората може да искат всички тези неща, които са ваши, но това не означава, че ви харесват.

 3. Да се съмнявате

 Когато ви е страх или сте несигурни, дръжте се здраво за това, което знаете. Сигурността в себе си ще ви направи по-щастливи.

 4. Не прекъсвайте

 Прекъсването не е просто проява на грубост. Когато прекъсвате някого това, което наистина казвате е: "Аз не те слушам, така че не мога да разбера какво казваш. Слушам те, само за да мога да преценя какво аз искам да кажа".

 5. Спрете да се оплаквате

 Това, че се оплаквате няма да реши проблемите ви, само ще ви лиши от енергия. Ако нещо не е наред, не губете време да се оплаквате. Вложете усилие да промените ситуацията към по-добра.

 6. Спрете да контролирате

 Да, вие сте шефът. Но може да покажете уважение и доверие към другите като не ги контролирате постоянно. По този начин и вие ще сте по-спокоен и по-щастлив.

 7. Спрете да критикувате

 Да, вие сте по-образован, по-опитен. Изкачили сте повече планини, убили сте повече дракони. Това не ви прави по-умни или по-добри, или по-мъдри. Всеки човек е различен и не можем да го критикуваме заради това.

 

8. Спрете да проповядвате

 Колкото повече се издигате, толкова повече се увеличава шанса да мислите, че знаете всичко и да казвате на хората всичко, което смятате, че знаете.

 9. Спрете да се измъчвате за миналото

 Миналото е ценно. Учете се от грешките си. Учете се от грешките на другите. След това го напуснете. По.лесно е да се каже, отколкото да се направи? Това зависи от фокуса ви, но не е невъзможно.

 10. Спрете да се страхувате

 Ние всички се страхуваме от това, което може или не може да се случи, от това, което не можем да променим или това, което не сме в състояние да направим. Докато се страхувате, обаче ще бездействате. И някой друг ще направи това, от което вие се страхувате.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
Трус в Румъния стресна Северна България
Голямо количество силна отрова открито случайно в сграда в Плевен
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Пекин
Руската инвазия обърна нагласите на финландци и шведи за членство в НАТО
Откриха обявените за издирване плевенски ученици
За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса