Управление

Лица

|

7 въпроса, които трябва да си задаваме всеки ден за върхово представяне

7 въпроса, които трябва да си задаваме всеки ден за върхово представяне

Животът на предприемача е труден. Той отнема от времето и енергията ви и много често унищожава връзките и други преживявания извън работата. Той ви въвлича в толкова много посоки наведнъж, че е трудно да намерите "правия път".

Но можете да си помогнете да останете фокусирани и балансирани, ако започвате всеки ден, като отговаряте на седем прости въпроса. Няма гаранции дали те ще направят живота ви по-лесен, но със сигурност ще ви помогнат да направите предприемачеството по-малко сложно и да останете по-фокусирани върху нещата, които имат значение.

1. Защо правя това? Започнете всеки ден с напомняне защо се захванахте със собствен бизнес, вместо да работите всеки ден от 9 до 6 часа за редовна и сигурна заплата и осигуровки. Какви специфични ценности има вашият живот и какво обслужват те? Изработете си лична мисия, към която да се обръщате всеки ден, за да си припомните защо сте избрали този по-рядък и осеян с дупки път. Това ще облекчи тревожността ви всеки път, когато нещо се обърка.

2. Кои упражнения трябва да направя днес? Тридесет минути умерени упражнения означават два часа допълнителна производителност към осемчасовия работен ден. Влезте във фитнеса, качете се на колелото или просто направете няколко лицеви опори. Упражненията ви се отплащат в краткосрочен план с по-висока производителност, а в по-дългосрочен план - с по-добро здраве. Общата полза: ще постигате по-лесно целите си всеки ден и ще имате повече успешни дни.

3. Какво ще науча днес? Ден, в който не сте научили нищо ново, е загубен ден, предприемачите не могат да си позволят загуба на време. Някои дни отговорът на този въпрос ще е очевиден, защото сте имали среща или събитие с цел да научите нещо ново. Друг път просто ще трябва да научите нещо от интернет или да отворите книга или списание. Независимо каква е информацията, всеки ден трябва да научавате по нещо ново.

4. Къде са ми инструментите? Смята се, че компаниите губят около шест седмици всяка година в търсене на неща, които са им необходими за изпълнение на работата им. Започнете деня, знаейки къде са ви най-важните инструменти – от ключовете за колата до определен файл на вашия хард диск. По този начин, след като започнете да работите сериозно, никога няма да прекъснете това, което правите, за да отидете да търсите нещо техническо, което ви трябва, за да изпълните задачата.

5. Как ще прекарам времето със семейството си днес? Проблем номер едно на предприемачи и мениджъри е, че не разполагат с достатъчно време, което да прекарват със семейството си. Всяка сутрин измисляйте какво смислено нещо да направите за връзката с вашата половинка, деца и близки приятели. В по-малко натоварените дни това може да е вечеря или излизане с компания. Други дни може просто да изпратите съобщения на жена си, снимка на любимото й цвете или 10 минути да почетете на децата, преди да си легнат вечер, а чак после да се върнете да работите.

6. Какво постижение ще ми помогна да спя по-добре тази вечер? Това е още един начин да откриете ключовите задачи за деня. Насочете се към едно нещо, което задължително трябва да изпълните, преди да напуснете работното място, след което оставете настрана всички останали проекти, които биха могли да изчакат и да бъдат оставени настрана, докато не завършите въпросното нещо. След като приключите с ключовия проект, може вече да отделите време и енергия за по-малко спешните проекти.

7. Какво трябва да направя, за да се настроя за успешен утрешен ден? От всички въпроси в този списък, този се нарежда като най-лош по скалата необходимо внимание срямо важни и спешни дела. Дните на предприемачите са затрупани с толкова много неотложни задачи, че лесно може да се забрави за всички спешни неща, които трябва да изпълните утре – но посвещаването на 15 до 30 минути, за да планирате следващия ден, може да ви се отплати много в производителността.

Източник: OpenForum

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ