8 начина да бъдем по-позитивни

8 начина да бъдем по-позитивни

8 начина да бъдем по-позитивни

Позитивната настройка прави успеха лесен. Негативната пък го прави безсмислен.

Ако наистина искате да успеете, вашата задача номер едно трябва да бъде да си създадете и да поддържате позитивна настройка на ума. Когато сте настроени за оптимизъм, приятни очаквания и ентусиазъм, възможностите се множат, а проблемите намаляват.

Ако сте лидер, позитивната нагласа привлича хората на ваша страна и ги поощрява да дадат най-доброто от себе си. Негативният ръководител може да убеди другите да действат само чрез страх.

И най-важното – какъв е смисълът да сте успешни, ако винаги се чувствате зле? С това наум, ето как да постигнете едно устойчиво добро настроение.

1. Винаги действайте с цел.

Преди да направите нещо, помислете как ще се отрази то на големите ви цели. Ако връзката е слаба или я няма, откажете се от това действие. Безсмислената дейност пилее времето и силите ви.

2. Всеки ден надскачайте границите си.

Депресиращо е да правите все едно и също, дори и в миналото то да е било успешно. Успехът е като атлетиката – ако не се разтягате всеки ден, постепенно ставате бавни и чупливи.

3. Действайте, без да очаквате резултати.

Макар и, естествено, да трябва да вземате решения и да действате въз основа на желаните резултати, е огромна грешка да очаквате тези резултати и после да се разочаровате, когато не ги получите. Дайте най-доброто от себе си, но не се вманиачавайте по целта.

4. Използвайте проблемите, за да усъвършенствате уменията си.

Вместо да се чувствате зле, че сте се провалили или че са ви отхвърлили, вгледайте се в действията си и вижте дали не може да направите нещо, за да подобрите представянето си. Помнете – резултатите, които получавате, са само крайпътни камъни на резултатите, които искате да постигнете.

5. Търсете хора, които споделят позитивната ви настройка.

Научен факт е, че мозъкът ни автоматично имитира поведението на хората около нас. Затова трябва да се заобикаляте с позитивно мислещи хора и да избягвате онези, чиято негативност е прекалена.

6. Не се вземайте твърде насериозно.

Ако искате да бъдете по-щастливи и да карате околните да се чувстват по-добре, научете се да се смеете на самите себе си. Ако не можете да го правите, гарантирано хората, с които работите, го правят вместо вас – зад гърба ви!

7. Прощавайте ограниченията на другите.

Високите стандарти са важни, но хората са си хора. Лудост е да се правите нещастни, защото някой друг не може да изпълни задачата толкова добре, колкото вас, или когато околните не споделят визията ви със същата страст, която изпитвате вие.

8. Благодарете по-често.

„Благодарното отношение” е нещо повече от съзнанието за онова, което е чудесно във вашия живот. Трябва да благодарите на околните за техните дарове към вас, дори и те да са нещо толкова просто като една усмивка.

Джефри Джеймс, автор на най-четения блог за продажби в света, за Inc.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ