Microsoft обяви 10-годишно партньорство с оператора на Лондонската фондова борса

Microsoft обяви 10-годишно партньорство с оператора на Лондонската фондова борса

Microsoft обяви 10-годишно партньорство с оператора на Лондонската фондова борса

Американският технологичен гигант Microsoft обяви 10-годишно партньорство с London Stock Exchange Group и придоби близо 4% дял в оператора на Лондонската фондова борса, предаде Си Ен Би Си.

Партньорството е свързано със следващо поколение инструменти за обработка на данни и анализи, както и облачни инфраструктурни решения, посочват в изявление от LSEG. Той включва нова инфраструктура за данни за Лондонската борса и решения за анализ и моделиране с Microsoft Azure, AI и Microsoft Teams.

„Това стратегическо партньорство е важен крайъгълен камък в пътя на LSEG към превръщането му във водеща глобална инфраструктура на финансовите пазари и бизнеса с данни и ще трансформира изживяването за нашите клиенти“, каза Дейвид Швимер, главен изпълнителен директор на LSEG.

Microsoft ще закупи приблизително 4% дял в британската фирма от Blackstone/Thomson Reuters Consortium.

В изданието се казва още, че Скот Гътри, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft за Cloud and AI Group, ще бъде назначен за неизпълнителен директор на LSEG.

Акциите на LSEG се посочиха в началото на търговията в Европа.

 „Напредъкът в облака и изкуствения интелект ще промени фундаментално начина, по който финансовите институции проучват, взаимодействат и извършват трансакции между класовете активи и ще се адаптират към променящите се пазарни условия“, каза Сатя Надела, председател и главен изпълнителен директор на Microsoft.

Лондонската фондова борса се съгласи да купи фирмата за финансова информация Refinitiv през 2019 г. в сделка, която беше оценена на 27 млрд. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ