Tesla отчете загуба 170 млн. долара от промяна на стойността на биткойна

Tesla отчете загуба 170 млн. долара от промяна на стойността на биткойна

Tesla отчете загуба 170 млн. долара от промяна на стойността на биткойна

Американският производител на електрически автомобили Tesla отчете 170 млн. долара загуби от обезценка на активи поради промените в стойността притежанията на компанията в биткойн през първите шест месеца на годината, предаде „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на информация, публикувана от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Миналата седмица главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза, че компанията е продала биткойн на стойност 936 милиона долара през второто тримесечие, за да увеличи максимално паричната си позиция на фона на неяснотата около облекчаването на мерките срещу COVID-19 в Китай.

От Tesla заявиха, че са конвертирали приблизително 75% от първоначалната си инвестиция в биткойн в размер на 1,5 млрд. долара във фиатна валута през второто тримесечие. Към края на юни фирмата е останала с дигитални активи на стойност 218 млн. долара.

„Отворени сме към възможността да увеличим притежанията си в биткойн в бъдеще, така че това не трябва да се приема като някаква присъда за биткойн“, каза Мъск, след като компанията представи финансовия си отчет миналата седмица.

 „Няхме загрижени за цялостната ликвидност на компанията предвид локдауните в Китай и не сме продали нито един от нашите доджкойни“, каза Мъск.

Мъск е известен поддръжник на криптовалутите, като в началото на 2021 г. Tesla за кратко приемаше биткойн като плащане за своите превозни средства, но се отказа от тази си политика през май 2021 г.,

Документът на Tesla в SEC не уточнява точно кога компанията е продала или започнала да продава своите биткойн активи. През март  Мъск написа в Twitter, че няма да продаде личните си притежания в биткойн, етер или доджкойн.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ