Фотосюжет: Бягството на лъвицата

Полицаи и ловец претърсват втори ден горски район за опасното диво животно. Снимка: Getty images
Сериозна жива сила е мобилизирана в операцията по залавянето на лъвицата. Снимка: Getty images
Претърсването е в широк периметър. Снимка: Getty images
Властите не знаят откъде се е появила лъвицата. На снимката: кметът на Клайнмахнов, един от районите, в които тече издирването/ Getty images

Прилича на мащабна полицейска операция и е точно това, но по необичаен повод. Сериозна част от силите на реда в германската столица бяха мобилизирани след сигнал, че в покрайнините на Берлин е забелязана да се разхожда млада лъвица.

Говорител на полицията съобщи, че имат сигнали от свидетели и разполагат с видеоматериал, на който се вижда как хищник разкъсва диво прасе. От кадрите става ясно, че е лъвица, допълва той.

Властите са издали предупреждение към гражданите в три квартала в южната част на столицата да не напускат домовете си и да приберат и домашните си любимци.

Голямата загадка е откъде е избягал хищникът. Проверките по зоопаркове, циркове паркове и убежища за животни засега не откриват липсваща лъвица.

Операцията тече в широк периметър, ангажирани са освен жива сила и хеликоптери. Според последни информации обаче е възможно в крайна сметка да става дума за фалшива тревога.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ