Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Шумът на движещи се айсберги и грохотът на падащи блокове лед в тишината на океана - това са част от автентичните звуци, които жителите и гостите на София могат да чуят за първи път по време на интерактивната фотоизложба „Ледовете на Антарктика“, разположена на пешеходния мост на НДК до 5 май. Неин автор е артистът Марина Великова, участник в завършилата само преди месец 32-ра българска антарктическа експедиция.

Освен звуците, които са достъпни за всички посетители на изложбата чрез QR код, в нея са събрани 60 фотографии от Ледения континент, които представят природата и живота на българските учени по време на пребиваването им там тази зима. Експозицията се организира с подкрепата на Kaufland България, стратегически партньор на българските антарктически експедиции.

Интерактивната фотоизложба е първата част от иновативен авторски проект, който за първи път комбинира фотография, музика и изобразително изкуство, посветени на Ледения континент - „Антарктика в нови измерения“. Останалите два компонента от него ще бъдат представени на широката аудитория до края на годината.

„Благодаря на Марина и на всички, замесени в това тази изложба да стане факт. По особено вълуващ начин представя красотата на Ледения континент и ни напомня, че трябва да пазим света, в който живеем, защото друга планета нямаме“, заяви доайенът на българските антарктически експедиции проф. Христо Пимпирев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ