Германски регулатор откри устройства за манипулиране на емисии в автомобили на BMW

Германски регулатор откри   устройства за манипулиране на емисии в автомобили на BMW

Германски регулатор откри устройства за манипулиране на емисии в автомобили на BMW

Германските автомобилни власти са идентифицирали нелегални устройства за отчитане на емисии на някои високопроходими автомобили на BMW, въпреки че автомобилостроителят твърди, че засегнатите автомобили са произведени преди 2014 г., предаде ДПА.

Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) е открила неооторизирани устройства за измерване на емисиите отработени газове в някои дизелови автомобили на Бе Ем Ве, съобщи на сайта си организацията.

От компанията посочиха, че в Германия това засяга около 33 000 високопроходими автомобила от модела Х3. Според оценката на автомобилостроителя в Европа може да са засегнати от 100 000 до 150 000 превозни средства, според говорител на BMW.

Автомобилостроителят обаче не може да даде информация колко от тези автомобили са още по пътищата, тъй като данните на регулаторния орган се отнасят само за Германия. 

BMW си сътрудничи с властите и е предложил набор от мерки за хардуерни и софтуерни актуализации, според Федералната служба, цитирана от ДПА и БТА. 

След скандала с дизеловите автомобили на Volkswagen автомобилостроителите се аргументират, че ограничаването на пречистването на отработените газове до определен термичен прозорец е необходимо за защитата на двигателя, който иначе може да се повреди.

Европейският съд затегна неотдавна интерпретацията на правилата за емисиите в няколко постановления. 

Според BMW стандартите се прилагат със задна дата за технологии отпреди 15 години, като засегнатите автомобили са произведени между 2010 и 2014 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ