Руските активи на Renault стават държавна собственост

Руските активи на Renault стават държавна собственост

Активите на Renault в Русия вече са собственост на руската държава, съобщи руското министерство на индустрията и търговията, цитирано от ТАСС и Франс прес.

"Подписани са споразумения за прехвърляне на руски активи от групата Renault на Руската федерация и правителството на Москва", се казва в изявление на министерството.

Акциите на завода Renault Russia са на 100 процента предадени на управата на Москва, а делът на Renault в "Автоваз", възлизащ на 67,69 на сто, - на института НАМИ, посочва министерството. Останалите акции в "Автоваз" държи "Ростех".

Сделката е ставала възможна след одобрение от страна на руската Федерална антимонополна служба. От Renault уточняват, че са си запазили опция в бъдеще отново да изкупят акциите, информира Бта.

Московският завод на Renault ще се върне към производството на легендарния модел "Москвич", написа в личния си блог кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

По думите му основен технологичен партньор за възраждането на автомобилния завод "Москвич" ще стане "Камаз". Отначало ще се произвеждат стандартни автомобили, а в бъдещеще се премине и към електромобили.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ