BBVA повишава инвестициите в социалния си план с 33%

BBVA повишава инвестициите в социалния си план с 33%

BBVA повишава инвестициите в социалния си план с 33%

BBVA ще инвестира 550 милиона евро от 2021 до 2025 г. в проекти за социално включване. Международната банкова институция увеличава разпределението си за тази стратегия с почти 33%, в сравнение с 414,5 милиона, които е разпределила в предишния си план, предава eleconomista.es

Според изпълнителния директор на BBVA Онур Генч, този социален план е най-амбициозният, който предприятието е изпълнило досега. "Устойчивостта е стратегически приоритет за BBVA. Искаме да допринесем за борбата с изменението на климата и приобщаващия растеж", посочи той.

Планът се основава на три стълба на действие. Първият стълб тях ще работи за намаляване на неравенството и насърчаване на предприемачеството. В рамките на този стълб банката ще се фокусира предимно върху подкрепата на предприемачите чрез Фондацията за микрофинансиране BBVA, като отпуска 7 млрд. евро за финансиране на 4,5 милиона уязвими предприемачи чрез малки заеми.

Вторият стълб ще се съсредоточи върху борбата срещу социалното и икономическо неравенство, за което предприятието ще отпусне 115 милиона евро през следващите четири години за подкрепа на организации, фокусирани върху социалното подпомагане и разработването на програми за финансово образование, което ще бъде от пряка полза за повече от три милиона души.

По същия начин ще бъдат разработени програми за нефинансова подкрепа, като "BBVA Momentum", "Women Entrepreneur" в Турция или "Mi primera Empresa" в Аржентина, за които ще бъдат отпуснати 40 милиона евро.

Той ще се фокусира и върху създаването на възможности чрез образование. Този план, разполагащ с 215 милиона евро, ще се съсредоточи върху образователния достъп и качествените програми, премахване на цифровото разделение по въпроса и свободен достъп до образователно съдържание.

И накрая, третият стълб, за който ще бъдат инвестирани 180 милиона евро, ще бъде насочен към подпомагане на научните изследвания и културата. Това включва програми за подпомагане на изследователи и създатели в областта на икономиката, науката и културата, като например наградите "Границите на знанието".

В рамките на своята стратегия за социално включване и чрез различни инициативи, BBVA ще подкрепи пет милиона предприемачи, ще помогне на повече от три милиона души да получат качествено образование и ще обучи един милион души във финансово образование. Общо тези програми ще достигнат 100 милиона души през периода от 2021 до 2025 г. Последният план, разработен между 2016 и 2019 г., е облагодетелствал повече от 35 милиона души. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ