Федералният резерв влива 2,3 трлн. долара в американската икономика

Федералният резерв влива 2,3 трлн. долара в американската икономика

Федералният резерв влива 2,3 трлн. долара в американската икономика

Федералният резерв на САЩ обяви пакет от мерки на стойност 2,3 трилиона долара, с които смята да подкрепи местните власти и малкия и среден бизнес в борбата срещу икономическите последствия от пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

От Фед обясниха, че ще работят с американските банки за предлагане на 4-годишни заеми на компании с до 10 хил. служители както и за директното изкупуване на облигации на щати и по-населени окръзи и градове в страната, които са сериозно засегнати от кризата.

Председателят централната банка Джером Пауъл заяви, че ролята на Федералният резерв вече не опира само до поддържането на ликвидност на пазарите, но и до осигуряването на икономическия и финансов ресурс, от който се нуждае държавата, за да се справи с тази криза.

„Най-важният приоритет на страната ни трябва да бъде да се справи със здравната криза, като се грижи за болните и ограничи по-нататъшното разпространение на вируса“, ​​каза Пауъл.

„Ролята на Федералния резерв е да осигури възможно най-голямо облекчение и стабилност в този период на ограничена икономическа дейност. Предприетите от нас действия днес ще помогнат да се гарантира, че евентуалното възстановяване ще бъде възможно най-енергично“, добавя шефът на централната банка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ