580 души с провалени пътувания след фалита на “Алфатур“

580 души с провалени пътувания след фалита на “Алфатур“

580 души с провалени пътувания след фалита на “Алфатур“

Към момента знаем, че 580 души няма да могат да пътуват с "Алфатур" за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, тъй като фирмата обяви несъстоятелност, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова тв. 

"Алфатур" има валидна застраховка в размер на 1,4 милиона лева и е достатъчна, за да покрие всички претенции на хората, които към момента са купили пакети от туристическата фирма. До 15 дни от представяне на подписан договор с "Алфатур" и документи за извършено плащане, застрахователят е длъжен да възстанови парите на хората", обясни Ангелкова. 

"Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят нужните документи. Обсъждахме и идеята хората, които искат все пак да пътуват, да могат да го направят с друг туроператор, на който "Алфатур" е бил турагент", уточни министърът на туризма. 

"Имаме много коректен ход на застрахователя, който много добре постъпва и спазва закона. Туроператорът също спазва закона",  коментира Румен Драганов,  директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ