Хотели в Азия започнаха да предлагат 14-дневен пакет "Карантина"

Хотели в Азия започнаха да предлагат 14-дневен пакет Карантина

Хотели в Азия започнаха да предлагат 14-дневен пакет "Карантина"

В условията на рязък срив в туристическия сектор по цял свят някои хотели възприемат авангардна тактика в опит да компенсират загубите и започват да предлагат специални пакети за гости, които трябва да останат в дълга карантина, пише Wall Street Journal.

Заетостта на хотелите рязко намаля заради разпространението на коронавируса в света. В Хонконг, Сингапур и Южна Корея, където случаите на заразени хора започнаха да растат по-рано, заетостта на хотелите е намаляла от около 70% или повече през януари до 20% този месец, сочат данни на STR.

Хонконг е един от първите градове, в които тръгна тази нова вълна. Потвърдените случаи на коронавирус са над 200 и хотелите започнаха да предлагат специални пакети за хора, които трябва или искат да се поставят в карантина. В сила е и ново правило, което изисква всички хора, пристигащи от чужбина, да бъдат поставени под карантина за две седмици. Някои хора, които са се завърнали в града през последните дни, също избраха да се самоизолират и да избягват контакт с роднини и приятели за известно време. Десетки запитвания на ден за карантинен пакет например регистрира Dorsett Wanchai, който се определя като „4,5-звезден хотел“. На цена от За 9688 хонконгски долара (1248 щатски долара) или около 89 долара на нощ гостите могат да резервират „Премиерски апартамент“ с прозорец, който може да се отваря за влизане на свеж въздух,  смятано за необичайна екстра във високите хотели в полуавтономния китайски град. 

Десетки запитвания на ден например регистрира Dorsett Wanchai, който се определя като „4,5-звезден хотел“, служител, отговарящ за резервациите, казва, че хотелът получава десетки запитвания на ден за 14-дневния му карантинен пакет. За 9688 хонконгски долара (1248 щатски долара) или около 89 долара на нощ гостите могат да резервират „Премиерски апартамент“ с прозорец, който може да се отваря за влизане на свеж въздух, смятано за необичайна екстра във високите хотели в полуавтономния китайски град. В Dorsett Wanchai са определени няколко етажа за гости под карантина. Новият протокол за хигиена в условия на карантина предвижда стаите им да бъдат чистени веднъж седмично с дезинфектиращи спрейове.
Два пъти дневно клиентите ще преминават и проверка за мерене на температурата. Те могат да си поръчват онлайн храна. Dorsett Wanchai е част от  веригата Dorsett, която е въвела модела в 9 свои хотела с пакети за 14 и 27 дни.

Луксозният Renaissance Hong Kong Harbour View Hotel също е започнал отскоро да предлага 14-дневен карантиниращ пакет за гости. Цените започват от около 160 долара на ден с отстъпка от стандартните цени. 

Хотел Park Lane Hong Kong предлага 14-дневен пакет за около 1622 долара или около 115 долара на нощувка. Обичайните цени са около 165 долара за нощувка. Има и по-скъп пакет за 2525 долара, който включва три ястия дневно. Четири- пет етажа от хотела са отделени специално и само  за гости под карантина.

Някои хотели в Сингапур също въведоха почина. В хотел Fairmont Singapore, където цените обикновено са 320 сингапурски долара (221 щатски долара) плюс такса и обслужване на нощ, сега пакетът за две седмици излиза на цена от 110 долара за нощувка плюс такса и обслужване на ден.

В Южна Корея, където има над 8000 заразени с коронавирус, 11 хотела са изразили готовност да приемат пациенти с потвърдена зараза, които не са в критично състояние, казва говорител на Корейската хотелска асоциация. Хотелите обаче поставят условието, че ще приемат гости, само ако правителството плаща повечето или дори всички разходи за стаите. Седем хотела в Сеул, повечето от които от среден или по-нисък клас, са се включили в инициативата до момента. Четири хотела извън столицата също са изявили желание за участие.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ