„Лъв: Стъпки към дома“ разказва действителна история (трейлър)

Американската кинопродукция „Лъв: Стъпки към дома“, заснета по действителен случай, събира все повече внимание преди предстоящата церемония по връчване на наградите „Оскар“. Филмът е номиниран в шест категории и е един от тазгодишните фаворити. Номинациите са за най-добър филм, адаптиран сценарий, операторско майсторство и поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от "Беднякът милионер" Дев Пател и носителката на „Оскар“ Никол Кидман.

„Лъв: Стъпки към дома“ е адаптация на биографичния бестселър на Сару Брайърли "A Long Way Home", вдъхновен от невероятната действителна история на автора ѝ. Когато е едва на 5-годишна възраст, индийчето Сару, без да иска, попада във влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му. Той трябва да се научи да оцелява сам в Ко̀лката (до 2001 г. – Калку̀та), преди да бъде осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия. 25 години по-късно, разполагащ с шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом в Индия, където вярва, че го чака майка му.

Режисьор е Гарт Дейвис ("Top of the Lake"), автор на сценария е Люк Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятния Съни Пауар, в ролята на малкия Сару. Филмът ще бъде по кината в България от 17 февруари. Ето и трейлъра му. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги