Обявиха премиерната дата на сезон 7 на "Игра на тронове"

Обявиха премиерната дата на сезон 7 на Игра на тронове

Обявиха премиерната дата на сезон 7 на "Игра на тронове"

Очакваният от феновете нов Сезон 7 на сериала "Игра на тронове" ("Game of Thrones") ще започне да се излъчва от 17 юли. Това стана ясно след обявяване на датата от канала, който излъчва хитовата ТВ поредица - HBO, в необичайна инициатива. 

От телевизията пуснаха излъчване на живо във Facebook страницата на "Игра на тронове". В него, в продължение на 69 мунити, се виждаше как се топи голям леден блок. Хората бяха призовани да пишат коментари "Fire" (огън) под видеото. Над 162 000 души по света проследиха това, за да разберат какво се очаква да им се съобщи и датата на премиерата на сезона. Излъчването бе прекъсвано два пъти от технически проблеми, посочва Adweek.com. Актьори от сериала призоваха феновете да се включат в щурма на огнените залпове срещу леда, като коментират под клиповете, за да ускорят процеса на топене. След окончателната капитулация на леда, бе разкрита и датата на премиерата.

За съжаление на всички нетърпеливи, 7-ят сезон на поредицата ще стартира чак в средата на лятото и ще съдържа само 7 епизода, вместо обичайните 10. Забавянето е свързано с желанието на създателите да уловят промените във времето, които настъпват с нахлуването на зимата във Вестерос.

HBO обяви миналото лято, че "Игра на тронове" ще приключи след 8 сезона. Крайният сезон също ще бъде по-кратък от обикновено. Друга, също съкрушителна новина, свързана със сериала, бе срутването онзи ден на "Азурния прозорец" в Малта - каменната арка край бреговете на остров Гозо, позната от снимките на филма. 

Миналата есен "Игра на тронове" спечели три награди "Еми", включително за Изключително драматичен сериал - приз, който получава за втора поредна година. Заедно с многобройните спечелени досега награди за декори и костюми, това бе 38-ата поредна награда за филма, с което той се превърна в най-награждавания сериал в историята.

Вчера НВО представи и първия плакат от 7 сезон на култовия филм. 

It's ice versus fire on the poster for #GameofThrones Season 7! #gots7 pic.twitter.com/NPZRvY04y5

— Bill Kuchman (@billkuchman) 9 март 2017 г.

В очакване ли сте?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ