Тарантино заема втората позиция след "Цар Лъв" в боксофиса на САЩ

Новият филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" даде на именития си режисьор най-големия му откриващ уикенд в американския боксофис. Със своите 40 млн. долара приходи от уикенда, продукцията надминава дебюта на "Гадни копилета", който достигна 38 млн. долара през 2009 г. и откриването на "Джанго без окови", което донесе приходи от 30 млн. долара през 2012 г.

Филмът е посветен на събития от 1969 г., свързани с Чарлс Мансън и е с участието на Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби.

Първата позиция в боксофиса заема "Цар Лъв" на "Дисни" със 75,5 млн. долара приходи през втората си седмица. Римейкът на класиката на "Дисни" от 1994 г. до момента е спечелил 350 млн. долара в боксофиса на Северна Америка и 963 млн. глобално. 

Филмът на Тарантино надминава очакванията, които бяха за 30 млн. долара в уикенда на откриването му. Той отбеляза рекордно доходоносен премиерен ден на откриване за режисьора си с 16,8 млн. долара в петък. 

"Имало едно време в Холивуд" има рейтинг от 85 в сайта Metacritic и е добре приет от критиците. Empire му дава 4 звезди, а Гардиън - 5 от 5. Списание "Тайм" го описа като "един от най-добрите на Тарантино". 

Това е първата продукция на режисьора отвъд компанията на Харви Уайнстийн "The Weinstein Company" или предшественика ѝ Miramax и е един от най-скъпите му филми за изработка - изпълнението на проекта се смята на стойност 90 млн. долара. 

"Джанго без окови" към момента все още е най-печелившият филм на Тарантино в международен план. 

"Имало едно време в Холивуд", който се очаква да бъде предпоследната лента на Куентин Тарантино, тръгва по българските кина на 16 август.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ