КЕВР обсъжда ново намаление на цената на природния газ от 1 юни

КЕВР обсъжда ново намаление на цената на природния газ от 1 юни

КЕВР обсъжда ново намаление на цената на природния газ от 1 юни

Предложението на "Булгаргаз" да се утвърди цена на природния газ за юни в размер на 21,97 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е намаление в сравнение с действащата цена с 0,38 лв./MWh, или с 1,70 процента, се обсъди на открито заседание днес в Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/. Това е предложената цена, на която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. 

От "Булгаргаз" заявиха, че нямат забележки по доклада, изготвен от работната група на КЕВР. От дружеството ще предоставят допълнителна информация за утвърждаване на цената на природния газ до 9.30 часа на 1 юни, информира БТА. 

В заявлението на обществения доставчик до КЕВР пише, че "Булгаргаз" ЕАД е формирало прогнозните количества природен газ за обществена доставка през юни въз основа на заявените прогнозни количества в енергийни единици от крайните снабдители на природен газ и лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Крайното решение за цената на природния газ от следващия месец ще бъде взето на 1 юни. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ