Лукойл вдигна добива си на петрол до 64,2 милиона тона

Лукойл вдигна добива си на петрол до 64,2 милиона тона

Лукойл вдигна добива си на петрол до 64,2 милиона тона

От януари до септември тази година Лукойл е увеличил добива си с 1,6 процента на годишна основа до 2,337 милиона барела петролен еквивалент на ден. Добивът на петрол за деветте месеца е нараснал с 0,7 на сто до 64,2 милиона тона, се посочва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.
Увеличението на добива е свързано главно с разработването на газови проекти в Узбекистан, както и с повишаване на петролното производство в Русия поради промяна в параметрите на външни ограничения върху обемите на добива на руските компании, се отбелязва в съобщението.
Добивът на газ на компанията за деветмесечието възлиза на 25,6 милиарда кубични метра, отчитайки растеж от 4 процента. Основен фактор и при този показател са проектите в Узбекистан, по информация на БТА.
Общата преработка на суров петрол от заводите на Лукойл през разглежданите девет месеца се е увеличила с годишен темп от 2,8 процента до 51,7 милиона тона. Нефтопреработването в Русия е нараснало с 3,3 процента до 33,3 милиона тона главно поради натоварването на рафинерията в Нижни Новгород. Обемът на преработката в Европа се е повишил с 2 процента до 18,4 милиона тона. "Растежът е свързан с ремонт в нефтопреработвателния завод в България през първото тримесечие на 2018 година", уточнява компанията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ