Европарламентът забрани посещенията на външни лица за 3 седмици заради COVID-19

Европарламентът забрани посещенията на външни лица за 3 седмици заради COVID-19

Европарламентът забрани посещенията на външни лица за 3 седмици заради COVID-19

Eвропейският парламент забрани посещения на външни лица за 3 седмици заради коронавируса. Освен традиционните посетителски групи, които пътуват на разноски на Европарламента, за да се запознаят с работата му, се отменят и 130 планирани събития, организирани от ЕП или от евродепутати в Брюксел и Страсбург, на които е трябвало да присъстват до 7000 гости.

„Ще ограничим достъпа на посетители до парламента. В сградите в Брюксел и Страсбург няма да се допускат външни посетители. В същото време Европарламентът ще провежда пленарните си сесии, а работата по парламентарни комисии ще продължи“, се казва в изявление на председателя на ЕП Давид Сасоли, разпространено в понеделник вечерта. 

Решението за новите пропускателни мерки е взето след консултации с европейските и с белгийските здравни власти и отразява нуждата от предпазни мерки срещу разпространението на заразата.

„Мярката произтича от факта, че сме отворена институция със 700 000 посетители годишно. При сегашните обстоятелства, наша отговорност е да преустановим тези посещения. По същата причина, ще отменим 130 събития като изложби или външни конференции, планирани за следващите седмици на територията на парламента”, обяви още Давид Сасоли. 

Парламентът вече нареди на служителите, завръщащи се от места с много случаи на COVID-19, да си стоят вкъщи 14 дни преди да се върнат в кабинетите си. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ