Акциите на GameStop продължиха свободното си падане

Акциите на GameStop продължиха свободното си падане

Акциите на GameStop продължиха свободното си падане

Акциите на GameStop продължиха свободното си падане по време на търговската сесия на Нюйоркската фондова борса в четвъртък, след като подхранваната от потребителите на социалната мрежа Reddit загуби инерция, предаде Си Ен Би Си.

Цената на книжата на GameStop падна с 42,11%, което означава, че продавачът на видео игри изгубил 83% от стойността си само тази седмица.

Последния срив на цените дойде, след като приложението Robinhood отмени някои от ограниченията, които наложи на търговията с акции на компанията.

Книжата на GameStop скочиха с над 400% миналата седмица, след като потребители от форума WallStreetBets в социалната мрежа Reddit започнаха да купуват акции на компанията, атакувайки късите позиции на големите хедж фондове.  Късите продажби са стратегията, при която инвеститорите заемат определено количество акции чрез брокер и ги продават, възнамерявайки да си ги върнат на по-късен етап, когато цената им е по-ниска, за да могат да ги върнат на кредитора. Тъй като цените на GameStop поскъпнаха, хедж фондовете бяха принудени да се откажат от късите продажби и да придобият акции на компанията, за да покрият загубите си.

Онлайн брокерът Robinhood вече позволява на потребителите си да купуват до 500 акции на GameStop, след като миналата седмица ограничи търговията до купуване на една акция. Брокерът обаче продължава да поддържа по-строги рестрикции за AMC Entertainment, като потребителите не могат купуват акции на американската верига кина, ако вече притежават 5 500 от тях.

Във вторник финансовият министър на САЩ Джанет Йелън заяви, че ще се срещне с ръководителите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Федералния резерв на САЩ, Федералната резервна банка на Ню Йорк и Комисията за търговия с фючърси за суровини, с които да обсъди ситуацията около GameStop.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
Вицепрезидентът: С нетърпение чакам да има правителство, макар че една реплика ме разтревожи
САЩ избегнаха фалит: Сенатът одобри сделката за тавана на дълга
ОПЕК забрани на журналисти от Ройтерс, Блумбърг и "Уолстрийт Джърнъл" да посещават централата на картела във Виена
Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на кабинета е консенсусен
17 депутати наказани с порицание за сблъсъка в парламента
Големи американски компании обмислят изтегляне на производството си от Китай и Виетнам
Страните от БРИКС зоват за ребалансиране на глобалния ред