Приобщаващата среда във Vivacom мотивира стажантите да дадат всичко от себе си

Приобщаващата среда във Vivacom мотивира стажантите да дадат всичко от себе си

Приобщаващата среда във Vivacom мотивира стажантите да дадат всичко от себе си

Технологиите чертаят не само бъдещето. Те променят света всеки ден. Младите хора са все по-устремени по пътя на иновациите и това е един от основните критерии за започване на работа във високотехнологична компания. Една от най-дългогодишните програми за млади таланти, която не само въвежда бъдещите си служители в корпоративния свят, но и дава достъп до на-новите технологии, е Лятна стажантска програма на Vivacom.

“Телекомуникациите са една от най-динамичните сфери днес, които непрекъснато се променят. Технологиите променят света и аз искам да бъда част от тази промяна. Затова избрах да бъдат част от една от най-иновативните компании в България – Vivacom”, споделя Калоян Йорданов, който e сред талантите, продължили своя професионален път във Vivacom след юбилейното издание на стажантската програма , на пълен работен ден в отдел „BI и ETL Развитие“.

Vivacom провежда една най-дългогодишните програми за стажанти в България от над 20 години, и всяка година дава възможност на над-добрите сред участниците да останат на постоянна работа и да се развиват в компанията.

За Калоян телекомът с богата история и опит на европейско ниво предлага много добри възможности за развитие в една приобщаваща среда, в която единствено способностите на служителя имат значение. По време на стажа успява да научи много ценни неща – както от техническа гледна точка от своя ментор, така и от колаборацията си с екипа в реална работна среда.

„Най-трудно беше началото и по-точно преходът от студентската скамейка в корпоративната среда. Още първият ден разбрах, че ще работя с много опитни хора. Веднага бях приет от екипа. Това ми подейства мотивиращо да дам всичко от себе си през следващите 3 месеца, за да остана във Vivacom. По време на стажа се сблъсках с интересни предизвикателства, които са част от работата на IT специалиста, а именно да решават проблеми и да улесняват живота на хората. Успях да се справя с всичко със знания, упоритост и с помощта на моя ментор“, разказва Калоян своя стаж.

Негов ментор е човек, който вече е изминал същия път – Михаела Ходжева започва като стажант във Vivacom, а 6 години по-късно заема позицията Старши специалист в отдел BI и ETL Развитие. За нея най-важните качества, които са отличили Калоян, са адаптивност в динамична среда, желание за нови знания и силна мотивация.

„Калоян имаше възможността да се включи в едни от най-големите ни проекти. Той доказа, че когато човек е мотивиран да даде най-доброто от себе си, въпреки сложността на задачата, може да разгърне пълния си потенциал и да допринесе за успешното финализиране на всеки проект“, разказва Ходжева.

25 талантливи млади хора, които в продължение на 3 месеца през лятото се запознаха със света на телекомуникациите отвътре и участваха в реални проекти на компанията, станаха част от семейство на Vivacom. Новите служители продължават развитието си в различни ключови отдели в компанията, сред които “Оперативно управление на мрежата”, “Информационни технологии”, “Фиксиран достъп”, “Продукти и услуги” и много др.

„Едно от най-важните неща за стажантите е да имат самодисциплината, за да постигнат целите си, и да бъдат гъвкави към всяка една динамична среда. Да не се страхуват да задават въпроси и да показват инициатива“, посъветва Ходжева всички млади момичета и момчета, на които им предстои да намерят своя кариерен път.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ