Френският Mirazur оглави Топ 50 на най-добрите ресторанти в света
Ресторант Mirazur във Франция бе коронован с престижната титла най-добър ресторант в света от годишния конкурс World's 50 Best Restaurants. Той бе отличен на специална церемония в Сингапур, предава Би Би Си.
Mirazur се намира на Френската ривиера и е управляван от аржентински шеф. Отличен е за набор от специалитети, включително осолено цвекло от собствената му градина с крем хайвер.
Наградите World's 50 Best Restaurants се провеждат от 2002 г. и за тях се състезават ресторантите по света, удостоени със звезди Мишлен. Списъкът се основава на преценка на над 1000 кулинарни експерти, чието мнение е потърсено онлайн.
В челната десетка през 2019 г. има три испански ресторанта. Дания, Франция и Перу имат по един. Великобритания присъства с два ресторанта в топ 50, The Clove Club на 27 място и Lyle's на 33. И двата са в Шордич, Лондон.
Mirazur е описван като място, което предлага "абсолютното ресторантско преживяване". Особено впечатляващи са неговите "ненадминати гледки към Френската Ривиера и три нива от каскадни зеленчукови градини, от които се произвеждат най-сладките продукти, както и екипът от "възмутително" талантливи готвачи и персонал на предна линия", смятат наблюдателите.
Аржентинският готвач Мауро Колагреко е шеф на ресторанта. Той коментира пред агенция Ройтерс, че се е почувствал все едно "е бил на небето" по повод наградата и коментира, че спечелването ѝ е показало на света, че "когато човек има мечта, всичко възможно".
Ресторантът отваря врати през 2006 г. и в момента има три звезди Мишлен.
Ето и Топ 10:
- Mirazur, Ментон (Франция)
- Noma, Копенхаген (Дания)
- Asador Etxebarri, Бустуриа (Испания)
- Gaggan, Банкок (Тайланд)
- Geranium, Копенхаген (Дания)
- Central, Лима (Перу)
- Mugaritz, Сан Себастиан (Испания)
- Arpège, Париж (Франция)
- Disfrutar, Барселона (Испания)
- Maido, Лима (Перу)
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.