16 града участват в "Нощта на театрите" днес

16 града участват в Нощта на театрите днес

16 града участват в "Нощта на театрите" днес

Шестнайсет града ще участват в традиционната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно с намаления или безплатно.

Над 10 страници е дълга програмата за събитията само в София. Тя започва още сутринта с детски представления. Повечето заглавия по големите сцени са стари и добре познати, но намаленията може да привлекат нова публика.

Народният театър предлага билет за четирима на стойност 32 лв., а в афиша са "Ревизор" на Мариус Куркински, "Две" на Юрий Дачев и "Да се провреш под дъгата", пиесата на Георги Марков, поставена от Асен Шопов.

Много и различни представления ще има в независимите пространства, галерии и общински читалища в различни квартали на столицата.

Софийската опера и балет, както винаги, ще даде на зрителите шанс да надникнат зад кулисите и ще представи концерт и опера за деца в ранната утрин.

В „Нощта на театрите“ в Пловдив с три представления се включват независимият театър "Хенд" и държавният "Н. О. Масалитинов", който предлага постановката на "Няма ток за електрическия стол" от Александър Секулов.

Варненският театър предлага целодневна програма от 11,00 до 22,00 ч. вечерта.

В „Нощта на театрите“ ще има спектакли и в Русе, Стара Загора, Смолян, Шумен, Благоевград, Хасково, Казанлък, Бургас, Търговище, Симитли, Разград и дори Босилеград в Сърбия, където ще гостува пернишкият театър.

Пълната програма е публикувана на сайта на „Нощта на театрите“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ