Три дни френска кухня и музика на фестивала "Франкофоли" в Благоевград. Със специалното участие на LP!

Фестивалът за съвременна музика "Франкофоли" отново ще се проведе в Благоевград. Той предстои на 21 и 22 юни. Събитието се организира за пети пореден път с вход свободен и ще е в парк "Македония". През миналата година за пореден път то събра над 30 000 души - българска и международна публика, припомни Нова телевизия. 

Американската изпълнителка LP ще бъде водеща на фестивала и ще е допълнена от френския поп идол Кенджи Жирак. Заедно с тях на сцената ще се качи и френската електро-суинг банда Караван Палас, Котарашки и музикантите от неговата група, Дан Балан, както и румънските звезди от Моранди.

"С основаването на Американския университет тогавашният президент Жельо Желев, който е познат франкофон, решава да развива франкофонската линия в Благоевград. На фестивала ще има и френска кухня, както и много сувенири. За три дни Благоевград се превръща в представителна извадка на френско-българската култура. Във всички кафенета ще звучи френска музика, менютата в заведенията ще са и на френски език", споделя заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ