Обучение от нов тип развива 8 ключови умения за 21. век

Обучение от нов тип развива 8 ключови умения за 21. век

Обучение от нов тип развива 8 ключови умения за 21. век

MindHub е мрежа от иновативни центрове за обучение по програмиране на деца и юноши

В MindHub учениците развиват ключови умения - критическо и аналитично мислене, умение за решаване на проблеми, алгоритмично мислене, основи на програмирането и работа в екип, които им помагат да бъдат успешни в професиите на бъдещето. Включени са и няколко по-специфични курса и обучения – уеб програмиране, разработка на мобилни приложения и разработка на игри. През септември MindHub стартира обучения по програмиране за ученици на възраст 12-18 години благодарение на сътрудничеството с училищна “Телерик академия”.

Първият център на MindHub е създаден преди 4 години в София. Идеята възниква в основателите му през пролетта на 2015 г. по време на престой в САЩ. Първоначалната им цел е да проучат и установят дали има интерес в децата към обучения по фундаменти в програмирането, както и дали ще бъдат разбрани и интересни и за родителите в България. След разглеждане на постигнатите резултати през пролетта на 2016 г. установяват, че само за няколко месеца са достигнали до над 120 деца. Налице са и няколко реализирани партньорства.

Основателите си поставят за задача да репликират модела на успешен център в други големи градове в България, както и извън страната ни. Така идва идеята за франчайз бизнес като един от няколко тестови модела за растеж.

През 2016 г., както и началото на 2017 г. MindHub центрове за обучение на деца по програмиране се зараждат в София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Всички училища функционират по един и същи начин - има обособени пространства с пълния набор от инструменти, работят на принципа на извънкласни дейности, спазвайки всички специфики и характеристики на бизнес модела.

Франчайз мрежата на MindHub се разраства с невероятни темпове. Първото училище извън границите на България е открито през есента на 2018 г. в Естония. Следва откриването на две училища в Македония, две в Румъния - Клуж и Букурещ, и център във Финландия. В процес на преговори и пред откриване на нови MindHub центрове са във Великобритания, Словения, както и няколко нови града в Румъния.

Екипът на MindHub може да се похвали със завидни успехи и на родна земя - в София предстои да се отворят четвърти и пети център, Русе се завръща с нова локация.

С откриването на тези училища мрежата на MindHub ще предоставя възможност на повече деца да се обучават на основи на програмирането в близо 20 локации.

Зад успеха на MindHub стои екип от около 20 души. Той е събран предимно от специалисти в различни области, проявили интерес както към успешния бизнес модел, така и към социалния елемент за подпомагане на бъдещето на деца и юноши. Най-честа форма на подбор са препоръките.

Всеки един член на екипа припознава мисията като своя и силно вярва в успеха и в по-доброто бъдеще на децата, което MindHub цели да постигне с ежедневните си дейности. Чрез заниманията им по програмиране те развиват 8 от 12-те ключови умения на 21. век.

[[{"fid":"340385","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":960,"width":1280,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Един от най-големите успехи за MindHub франчайз според основателите му е фактът, че са изградили цялостна софтуерна система, която удовлетворява нуждите на бизнеса им и им позволява да се разрастват по-бързо. С тази онлайн платформа те осигуряват възможност за навременна информация и проследяване на прогреса за всички свои партньори и за тях като организатори и доставчици на услуги. От една страна, родителите получават навременна обратна връзка за представянето на децата си, може да ги презаписват за следващи нива, да се информират за плащанията и новините. От друга страна, преподавателите и менторите в клубовете могат да проследяват напредъка на децата, дали някое дете отсъства, дали се мести в друга група и т.н. В платформата е вкарано и цялото ноу-хау на организацията, разработените уроци и ръководства за преподаватели, така че когато някое ново училище или клуб се присъедини към семейството на MindHub, независимо къде се намира, да може много бързо и интуитивно да започне да функционира ефективно.

[[{"fid":"340387","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":960,"width":960,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

MindHub франчайз предлага на своите партньори пълен процес на въвеждане в работата и редица обучения, необходими на франчайзополучателите да отворят собствено училище по програмиране. Преминали през всички обучителни сесии и срещи с членове от екипа на MindHub, техните партньори получават пълен достъп до системите за управление на бизнеса, както и постоянна подкрепа от специалистите в организацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ