Ще летите по празниците? Три дни в декември държат най-високите цени

Ще летите по празниците? Три дни в декември държат най-високите цени

Мислите, че сезонът на пътешествията е отминал с последните топли летни дни? Истината е че през зимните месеци летищата са претоварени. А най-натовареният период в годината е декември. И тъй като често хората решават да летят до дадена дестинация именно по празниците, точно тогава цените на билетите скачат драстично.

Дните около Коледа са най-популярните и в резултат на това най-скъпите, посочва Insider. Затова, за да спестите средства, това което трябва да вземете предвид при резервация е периодът. Колкото по-отдалечени са дните в които ще летите от Бъдни вечер и Коледа, толкова по-достъпни са билетите.

Според интернет търсачката за пътуване Каяк, най-скъпи са полетите на 22-ри декември и на 29-ти и 30-ти декември. Заминаването и прибирането на тези дати е най-скъпата възможност за резервация, според данните на Каяк. Дори съкращаването на такава екскурзия с един ден не помага твърде много.

Каяк препоръчва да резервирате ваканционни полети от четири до шест седмици предварително, за да избегнете драстичното поскъпване на билетите, а и естествено - навалицата по летищата.

Правилото е ясно -  колкото по-рано резервирате полет, толкова по-щастлив е портфейлът ви.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ