Тиквата - безценна закуска

Тиквата - безценна закуска

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента.

Освен, че е символ на Хелоуин, тя е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено я консумираме за десерт или самостоятелно. В България, най-популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка консумират тиквата на каша и с овесени ядки, разказват от foodpanda.

Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

Мъфини от тиква. Все по-често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

Френски тост с тиква. Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

Овесени ядки с тиква. Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

Крем карамел с тиква. Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем-карамел с парченца тиква.

Знаете ли че?

Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85% от тиквените консерви на планетата.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ