Тиквата - безценна закуска
Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента.
Освен, че е символ на Хелоуин, тя е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено я консумираме за десерт или самостоятелно. В България, най-популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка консумират тиквата на каша и с овесени ядки, разказват от foodpanda.
Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.
Мъфини от тиква. Все по-често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.
Френски тост с тиква. Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.
Овесени ядки с тиква. Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.
Крем карамел с тиква. Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем-карамел с парченца тиква.
Знаете ли че?
Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85% от тиквените консерви на планетата.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.