Стюардесите, може и без грим, разреши Virgin Atlantic

Стюардесите, може и без грим, разреши Virgin Atlantic

Стюардесите, може и без грим, разреши Virgin Atlantic

Virgin Atlantic направи някои промени в политиките си за стила, които позволяват повече опции за членовете на екипажа в самолетите. Например: жените вече не са длъжни да носят грим по време на работа, пише Insider, цитирайки източник на компанията.

Авиокомпанията също така потвърди, че панталоните влизат като опция за стандартна униформа при дамите, ако те поискат. Досега панталоните винаги са били на разположение на стюардесите, но само по специална поръчка.

"Изслушахме мненията на нашите служители и в резултат на това обявихме някои промени в политиката си за оформяне и поддържане на стила", заяви Марк Андерсън, изпълнителен вицепрезидент на отдел "Клиенти" на Virgin Atlantic. 

Преди за жените стюардеси са били задължителни руж, спирала и червено червило, пише Washington Post.  Сега тези, които желаят да носят грим, могат да носят червено червило, черна или кафява спирала и сенки за очи в неутрални, кафяви и сиви тонове.

„Световноизвестната ни червена униформа е нещо, с което всички ние в Virgin Atlantic сме изключително горди. Като авиокомпания винаги сме се откроявали от тълпата и правехме нещата по различен начин на останалата част от индустрията. Ние целим нашите униформи да подчертават действително това, което сме като индивудуалисти, като същевременно поддържаме този прочут Virgin Atlantic стил, слушаме мнението на нашите хора и в подкрепа на това обявихме някои промени в нашата политика. Новите насоки не само предлагат повишено ниво на комфорт, но и предоставят на нашите екипи по-голям избор за това как те искат да се изразяват на работното си място. Да помагаме на хората да бъдат себе си е в основата на желанието ни да бъдем най-обичаната туристическа компания", се казва в официалното изявление на компанията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ