Макрон е станал жертва на хакерска атака

Макрон е станал жертва на хакерска атака

Макрон е станал жертва на хакерска атака

От предизборния щаб на френския кандидат-президент Еманюел Макрон съобщиха, че техни имейли и счетоводни документи са изтекли в интернет в резултат на "масивна и планирана хакерска атака". Те са били публикувани на уебстраницата на "Уикилийкс" и са с обем от близо 9GB общо.

"Циркулиращите (в интернет пространството) файлове са били публикувани преди седмици, вследствие на хакерска атака срещу професионалните и личните електронни пощи на няколко представители на партията", заявиха те. Екипът на Макрон подчерта още, че документите са "законни".

БГНЕС припомня, че това не е първият път, в който срещу Макрон се предприема подобно виртуално посегателство. Само преди седмица-две стана ясно, че японската компания „Транд майкро“, специализираща в сферата на уеб защитата, е изчислила наличието на над 160 опита за електронен шпионаж на сътрудниците от щаба на Макрон. Тогава експертите на фирмата дори съобщиха, че неизвестни хакери дори са създали фалшив уебсайт, за да могат чрез него да крадат паролите на служителите от предизборния щаб. 

По-рано самият Макрон бе казал, че интернет сайтът на неговото движение е бил подложен на хакерски атаки и намекна, че те са свързани с Русия. Обвиненията по адрес на руската държава за връзка с хакерски атаки на сървърите на Демократическата партия в САЩ по време на изборите, не са потвърдени с нищо до този момент. Твърденията за атаки на компютърни пирати в щаба на Макрон приличат на тези от Вашингтон, каза пред журналисти говорителят на президента на Русия – Дмитрий Песков.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ