7 идеи за създаване на изживяване във физически обект (част 2)

7 идеи за създаване на изживяване във физически обект (част 2)

7 идеи за създаване на изживяване във физически обект (част 2)

Да накарате клиентите да се връщат отново и отново във вашия магазин, ресторант, салон е важно за изграждането на лоялна база около бизнеса ви. Затова и Джоел Голдстийн, президент на Mr. Checkout Distributors, изтъква 7 начина да изградите около вашия физически обект такова изживяване, че потребителите да искат да ви посетят и следващия път.

В първата част на материала стана дума за възможността за тест преди покупката, съдействието при вземане на решение за нея, създаването на удобства и обвързването на преживяването в реалния магазин с онлайн средата. Ето над какво още да се замислят брандовете!

Променете изживяването при плащане

Хората не обичат да чакат. Колкото повече са на опашката, толкова по-вероятно е да не стигнат до касата. Независимо дали ще решите да заложите на опция за самообслужване, или ще наемете повече сътрудници, ускоряването на процеса по плащане би било от полза. Бързината на операциите около касовия апарат, независимо какви са те, влияят върху потребителското изживяване.

Забавлявайте ги

Ако можете да инвестирате в системи за забавление на клиентите, ще установите, че в крайна сметка се задържат повече и идват по-често. Имате спортен магазин? Създайте сезонни игри на място в обекта, отредено за тях. Бъдете креативни и по отношение на манекените – например при представяне на нова колекция поканете истински хора да позират със сетовете.

Освен това можете да заложите на виртуални проби на облекло… както и на всичко останало, което мислите, че би работило добре за бизнеса ви.

Фокусирайте се върху общността

Ако изградите общност около бизнеса си, потребителите ще са по-свързани с него. Една обикновена дарителска кампания е достатъчна за създаването на едно позитивно изживяване, създаващо усещането, че хората са част от общност. Информирайте за каузата, в която сте готови да вложите средства, събирайте дарения и накрая ги предайте към получателите заедно със своите собствени. Например можете да дарите процент от оборота или да събирате пари в благотворителни кутии.

***

Създаването на приятно изживяване във физически обект може да промени начина, по който функционира бизнесът ви. Ще усетите не само по-добри продажби, но ще видите и че клиентите ви са много по-отворени. Информирайте се за новите тенденции, разработвайте идеи в контекста на бранда ви. Не всички компании са еднакви и откриването на това, което наистина работи за вас, може да отнеме време. Просто бъдете креативни.

По материал на Джоел Голдстийн за Inc.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври