Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Всичко точно ли е?

Всичко точно ли е?

Всичко точно ли е?

Страхотният уебсайт не е само този, който изглежда добре. Той също трябва да работи добре. Страхотните уебсайтове са не само визуално привлекателни, но и лесни за навигация. Важно е да правите текущи промени и актуализации на уебсайта си, за да сте сигурни, че той продължава да работи правилно и да отразява точно вашия бизнес и това, което правите. Ето някои начини, по които можете да актуализирате сайта си.

Направете актуализации на съдържанието

Искате да сте сигурни, че вашият сайт е източник на точна и надеждна информация. Ако имате старо съдържание на вашия сайт, това не е възможно. Отделете време, за да прегледате страниците на вашия сайт и да се уверите, че всичко е точно и актуализирано. Променете източниците, ако е необходимо, така че да са по-нови. Ако имате страница с цени, уверете се, че е актуализирана с текущите ви цени и че всичко отразява вашия бизнес по положителен начин. 

Проверете всички включени линкове

Можете да направите това, докато актуализирате съдържанието на вашия сайт. Не забравяйте да преминете през уебсайта си и да се уверите, че линковете работят правилно. От време на време линковете могат да се счупят. Понякога това е така, защото страницата, към която сте препращали, вече не съществува или може да сте променили URL адреса на страница от сайта си, към която сте създали входяща връзка. Без значение защо връзката е счупена, трябва да я поправите. В противен случай това ще доведе до лошо потребителско изживяване.

Актуализирайте вашите изображения 

Независимо дали сте решили да използвате оригинални снимки или стокови изображения, не забравяйте да промените текущите снимки на сайта си. Това е чудесен начин да уведомите търсачките, че е публикувано ново съдържание и да придадете на уебсайта си нов, свеж вид. Хората, които посещават сайта ви редовно, ще забележат, че сте променили нещата и ще бъдат по-склонни да останат, за да видят какво е новото.

Осигурете последователност на марката 

Искате да сте сигурни, че уебсайтът ви отговаря на усещането и облика на вашата марка. Например цветовете еднакви ли са и използвате ли правилната версия на вашето лого? Важно е да се уверите, че имате постоянно присъствие.

Актуализирайте вашия сайт 

Има няколко начина, по които можете да актуализирате сайта си, за да го направите по-удобен и привлекателен за потребителите и за хората, които го посещават. Имайте предвид информацията тук и предприемете стъпки за редовно извършване на тези видове промени. 

Източник: Питър Рослер за Inc.com 

Ключови думи