Нищо не е загубено

Нищо не е загубено

Нищо не е загубено

Когато някой се озове в уебсайта ви, невинаги иска да го разглежда от началото до края. Повечето хора проверяват горната част, която трябва директно да отговаря на потребностите им. Много потребители сканират началната страница, за да определят дали си заслужава четенето, или пък директно се насочват към търсенето на конкретна информация. Как да ги задържим по-дълго?

Графики и диаграми

Създайте линейна графика или кръгова диаграма, с която да отбележите най-важните статистики, свързани с вас. Използвайте и цветове, които ще ги накарат да изпъкнат и се уверете, че вие сте първоизточникът, така че да цитират вас, когато посетителите планират да ги споделят извън уебсайта ви.

Таблиците също помагат на хората да разберат сложна информация само с един поглед. Те обаче трябва да са адаптивни към всички мобилни и компютърни устройства.

Съвместимост

Ако често проверявате Google Analytics или друг подобен софтуер, който ви дава информация, вероятно сте забелязали, че все повече хора посещават уебсайта ви от мобилни устройства. Затова е и толкова важно той да бъде съвместим със смартфони, таблети и компютри.

Въпреки този тренд, много компании все още не са оптимизирали своите уебстраници – нещо, което веднага би изгонило потребителя.

Секции

Без подходящото сортиране информацията може да се загуби в архива на сайта и да не е възможно да спечели вниманието на потребителите, просто защото не може да бъде видяна.

Разделете по подходящ начин съдържанието си в навигацията на сайта, така че нищо да не остане скрито.

Поставете се на тяхно място

Опитайте да си представите сайта ви от гледната точка на потребителя. Какво е най-вероятно да потърси, когато попадне в него? Кое най-силно би привлякло вниманието му? Дали чете, или предпочита видео съдържание? Инвестирайте нужното време да проучите и да използвате тази информацията за посетителите ви във ваша полза.

По материал на Entrepreneur.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ