10 неща, които трябва да присъстват в профила на всяка марка

10 неща, които трябва да присъстват в профила на всяка марка

Oтначало е лесно. Кликваме няколко пъти и вече имаме профил на малката фирма, бизнеса или онлайн услугата в социалните мрежи - във Facebook като фен страница или група, в LinkedIn, Twitter.

След това обаче идва трудната задача. Трябва да съберем фенове, да задържим вниманието им, да ги накараме да участват, да актуализираме страницата, да не позволяваме да бъде скучна и едновременно да не се промотираме твърде натрапчиво.

Как, за Бога, да мислите за всичко това и едновременно да се занимавате с бизнеса? Така емоционално разсъждава за UTalkMarketing Ники Пилкингтън, маркетинг експерт в областта на социалните мрежи. Тя изброява 10 неща, които трябва да присъстват в бизнес профила на всяка марка във Facebook, за да бъдат страниците й интерактивни и да обвързват с повече потребители в мрежата.

Съветите й са евъргрийн за всеки предприемач, опитващ да създаде и развие присъствие на марката си в дигиталния свят. 

..........

Въпроси. Питайте потребителите какво мислят, за да предизвикате реакции. Задавайте въпроси, свързани с актуални проблеми от областта на бизнеса ви.

Видео. Дори не е задължително да е ваше видео. Може да е демонстрационно клипче от YouTube, видео, свързано с индустрията ви или аматьорски запис от работата ви. Чрез филмчетата ще разчупите монотонността на профила си.

Линкове към чужди сайтове, не към вашия. Да, знаем, че искате възможно най-много да промотирате корпоративния си сайт, но все пак не отегчавайте публиката. От време на време показвайте щедрост към другите интернет адреси, за да освежите страниците си. Ако публикувате препратки към блоговете и сайтовете на ваши фенове – още по-добре. Така ще мотивирате лоялност и вдъхновение.

Молба за включване на още хора. Помолете почитателите си да предложат на приятелите си да харесат вашия корпоративен профил или да се включат във Facebook групата.

Препратки към интересни дискусии във форума на сайта ви, ако имате такъв.

Продължава на страница 2.

Снимки и илюстрации. За да разчупите монотонността на словото.

PR и SEO - два метода, една цел

Ако имате блог – сложете връзка към него.

Информация за събития. Осведомявайте за специални оферти, дни на отворените врати и промоции, за да предизвикате реален ефект.

БележкиМини блог постове, признания, цитати, мисли.

Благодарности. Ако има повод, избройте в статуса си специалната ви признателност към група от потребители, като споменете имената им. Следващата резултатна стъпка в тази насока е да
предложите награда на двама от феновете, които са били най-активни през последния месец.

Съветите са валидни и за създаването и развиването освен на фен страници, и на Facebook групи по теми, в които са обединени хора с общ интерес. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ