Един от най-влиятелните маркетингови подходи

Един от най-влиятелните маркетингови подходи

Един от най-влиятелните маркетингови подходи

Текстът остава един от най-влиятелните маркетингови подходи. 

Маркетингът с текст играе ключова роля за развитието на всяка история, разпространявана от бизнеса.

Наблюдатели от Щатите прогнозираха, че компаниите ще влагат все повече средства в изработването на рекламно съдържание. Затова, авторите му трябва да използват всички възможни способи с текстовете си да осигуряват висока възвръщаемост на инвестицията. Където и да се публикуват с рекламна цел материалите им.

Не всяка стрегия за изработване на съдържание работи навсякъде и невинаги добрите материали пробиват и оказват желаното въздействие върху читателите – клиенти и потребители. Понякога не бива творците в рекламата да се обвиняват, ако кампанията не е дала желания резултат.

Въпреки това има някои подходи, които те могат да използват, за да пишат по-добре работещи текстове и реклами. Например:

Уважавайте съдържанието. Всеки текст трябва да създава репутация на бранда и затова той трябва да е качествен, избран с високи критерии за селективност. Най-добре е преди да бъде разпространен, да се тества потенциала му за създаване на интерес, предлагане на решение на проблем или провокиране на ангажираност сред интернет потребителите, така че да стане „вирусен“. Уважението към съдържанието означава брандът да се асоциира само с материали с дълбочина на мисълта, които са езиково изпипани. Същото се отнася и за изображенията и видеото, които се разпространяват в препълнения с какво ли не свят онлайн.

Изпробвайте различни формати на поднасяне. В САЩ отдавна набраха сила информационните графики, видеоклиповете, с които се поднася и текст и подкастингът.

Приемайте резултатите. Ако маркетинговата стратегия се провали, не търсете виновен. Определете в отчета си кое е проработило и изчистете тези фактори от останалите, неработещи, за да създадете нещо по-продуктивно в бъдеще.

Разглеждайте съдържанието като елемент от по-голямото маркетингово колело, което движи бизнеса. Съгласувайте го с цялостната кампания, в която то се вписва, и с опита на бранда в миналото.

Знайте, че няма правилно и погрешно. Фунадменталното правило на маркетинга със съдържание е, че няма правила. Успехът често е резултат на експериментиранего и прекрачването на границите на постигнатото до момента, на свободата авторът да разгърне въображението си. Най-добрите маркетолози използват това като конкурентно предимство. Те са наясно, че създаденото от тях ще работи добре за компанията, ако допринася в нейна полза добавена стойност за клиента.

По материал и препоръки в американското списание Entrepreneur

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ