Коледата - време за велики моменти

Коледата - време за велики моменти

Сезонът на празниците наближава, време за брейнсторминг в  маркетинга . Черният петък и предстоящата Коледа са най-печелившото за бизнеса време от годината. Освен моментални печалби, най-доброто, което може да сторите е и да направите отлично впечатление - с чудесно изживяване при покупката от вас. Това ще има дълготраен ефект - клиентите ще се завърнат и след празниците. 

Установете стратегията си за Черния петък още сега

През 2017 г. индустрията на Черния петък провокира хората в САЩ да похарчат 5 млрд. долара само за 24 часа. Практиката да се пазарува с намаление по това време на годината се разпространи и в други части на света. 

Планирайте. Отделете време да измислите креативна маркетингова кампания. Преценете какви ще са бъдещите намаления на цените, специалните оферти и магазините, в които ще ги предложите. Решете в какви канали ще рекламирате (социални мрежи, уебсайтове, печат и др.). Уверете се, че всичката информация в банерите ви е коректна. Тествайте кодовете на талоните си за отстъпка. Всичко това, за да потекат продажбите леко и плавно, безпроблемно, онлайн и в магазина ви. Колкото по-бързо обслужвате клиентите, толкова по-добре. 

Комбинирайте продажби и благотворителност

В това време на годината мнозина са фокусирани в даряването за хората в нужда. Ще видите големият бизнес да партнира на някои от известните благотворителни организации в полза на деца, възрастни или хора с увреждания. Покажете доброта и се включете. Ще видите, че както се случва често в бизнеса, когато дадете, може да получите много повече продажби. 

По възможност изберете кауза или организация, която има отношение към бизнеса ви. Може да поставите в сайта си раздел или банер, в който посочвате какъв процент от продажбите си ще дарите този сезон за организацията Х. Хората по принцип обичат да помагат на другите. Ще забележат това. 

Станете празнични

Празниците са времето от годината, когато е подходящо да добавите нови празнични снимки за настроение, за да въодушевите клиентите, като представите специалните си оферти. Някои компании поставят в сайтовете си таймери и календари, които показват колко време остава до съответния празничен ден. 

Не забравяйте да планирате имейл маркетинга. Използвайте творчество в надписа в лентата "Относно". Персонализирайте имейлите си така, че получателите да се почувстват специални в празничния сезон. 

Ноември и декември са важно време за пазаруване за всички. Има голяма вероятност хората, които ще пазаруват от вас по време на тях, да продължат да го правят и през останалата част от годината. Стига да им предложите качествено обслужване и много добър продукт или услуга. 

По материал в Inc.com

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ