Създайте добър личен бранд и той ще работи за вас!

Създайте добър личен бранд и той ще работи за вас!

Създайте добър личен бранд и той ще работи за вас!

Наскоро имах няколко разговора с хора в интернет, които настояваха, че нямат личен бранд. Това, което им казвах бе, че независимо дали им харесва или не, те имат такъв и вече са в бизнеса с репутация. Днес личната репутация се разширява с добавянето на присъствието онлайн. 

Зависи от всеки човек как той или тя ще управлява (или не) своя имидж. Хората, които приемат сериозно, че начинът, по който се предстаавят - в интернет пространството и другаде, влияе на много други неща в реалния им живот, използват социалните мрежи, за да развиват даден бизнес или за да стават все по-влиятелни в професията си. 

Смята се, че потребителите стават имунизирани към влиянието на много от маркетинговите кампании, защото до тях достигат все повече рекламни съобщения. Хората все по-малко променят поведението си под въздействие на традиционните форми на реклама. Изследвания показват, че сега те са много по-склонни да се вслушват в други хора. Затова е по-важно от всякога човек да има личен бранд.  Но, как да го изградите?

Първо, решете какво точно искате да постигнете занапред. От решаващо значение е вашите брандинг усилия да имат определена цел. Ако нямате цел за времето, което прекарвате онлайн и го влагате в забавление, сега вече помислете какво още бихте искали да постигнете реално в живота и използвайте интернет пространството в помощ на това.

Оценете реалистично настоящата си репутация. Разберете как ви възприемат в момента приятели, връстници, в онлайн общности. Какво бихте желали да стане, за да подобрите своите брандинг цели? Писали ли сте името си наскоро в Google? Какво открихте? Информацията положителна или отрицателна беше? Може би пък не е възможно да бъдете открити никъде въобще.  

Определете едно основно място за връзка с вас и ваше представяне онлайн. Това може да бъде профил в социална мрежа, уебсайт, блог. Каквото и да е, поддържайте го, привличайте внимание към него. 

Създайте бранда си с постоянство, с публикуване на смислено съдържание, което да сътветства на вашите цели, поставени по-рано. Използвайте силни снимки в профилите си - те ще ви помогнат да разкажете своята лична история. Предавайте послания на добро и полза за другите. На това равнище обмислете да се обърнете към професионалисти - за създаването на снимките, за профила ви в социалните мрежи, за текстове...

Градете своя собствена уникална общност. Свържете се с групи във вашия бранш, с хора, които имат влияние в своя. Споделяйте опит с тях и реагирайте на посланията им. Деб Хелфрич от САЩ, например, е блогърка, която първоначално изгражда публика като коментира публикациите на други хора. Мнението й се оказва ценно и точно на място. Вече сдобила се с уважение, тя решава да започне личен блог.

Четете новините за вашия бранш. 

Разказвайте собствени истории от опит. Има много различни начини да го правите - от видеоклипове, през писане, до споделяне на снимки и съобщения. Разкажете на хората какво знаете и какво може да бъде научено от вас, заради вашите лични победи. Не се страхувайте и да разказвате за пораженията си. 

Бъдете готови да работите здраво и не се отказвайте лесно. Успешните хора, които познавам, са създали значителна и измерима разлика в кариерата си чрез личен бранд, който са изградили с упорство и усилия онлайн.

Аз приключих дните си на свит от тревоги стомах в неделя вечер, защото ще трябва да отида на работа в понеделник. И вие можете да го направите, като предприемете действия и инвестирате в себе си, започвайки още от сега!

По съвети на Джон Уайт в Inc.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават