Техники за маркетинг, важни през 2018 г.

Техники за маркетинг, важни през 2018 г.

Техники за маркетинг, важни през 2018 г.

Светът на маркетинга се променя с бързи темпове и някои техники, които бяха актуални през 2017 г., днес вече са отживели. Това посочва американското издание Inc.com. 

То цитира актуално изследване, проведено сред 736 рекламни и маркетингови специалисти, в което повечето от тях - 587 души, са били маркетолози в корпоративни отдели с маркетингови и бранд екипи от над 25 души. Останалите участници са били служители на рекламни агенции, като акаунт директори, анализатори, криейтив ръководители, експерти в областта на медийното планиране, стратези или уеб разработчици. 

Изследването е на американската фирма за бранд стратегии и маркетингови проучвания Provoke Insights. 

Ето и най-важните изводи. 

#1: Маркетингът със съдържание е сила, която остава важна

Той, следван от изкуствения интелект и виртуалната или добавената реалност, са трите водещи зони, в които и двете групи участници биха искали да подобрят уменията си през 2018 г. 

Най-голям дял - 49%, от тях посочват, че са заинтересовани да научат повече за маркетинга чрез съдържание. 

Сравнено с рекламните специалисти във външни агенции, маркетолозите на компаниите са по-заинтересовани от изследване на новите възможности за VR/AR, аудио технологии и гео локацията. 

Закон на Парето в маркетинга

#2: Когато стане дума за внедряване на най-новите технологии, агенциите са иноваторите. 

Тук под най-нови технологии се има предвид основно изкуственият интелект. Агенциите поначало са по-отворени към иновациите, коментира Карли Финк, директор и ръководител стратегии и изследвания в Provoke Insights. 

Друг важен извод от изследването е, че почти половината от маркетолозите в компаниите вече са използвали аудио и гласова технология. За сравнение, този процент сред рекламните хора в агенциите е бил 37.

#3: Маркетолозите следват поведението на агенциите. 

Те обикновено планират да следват инициативите за иновации на рекламистите. В списъка им с интригуващи нови способи са маркетингът със съдържание, геолокацията, VR, преносимите технологии, AI и други. 

53% от маркетолозите, които не са внедрили AI по някакъв начин, планират да го направят в рамките на следващите 12 месеца. 

#4: Някои хора заслужават да бъдат уволнени. 

Запитани за целите им за 2018 г., 7% от рекламните специалисти в агенциите и 10% от тези в компаниите казват, че "не очакват да учат повече за маркетинга" тази година. Това, според наблюдателите на Inc., е "шокиращо". В настоящата крайно променяща се медийна среда, в която живеем, ако човекът, работещ в маркетинга, не смята, че е важно да продължава да се променя, вероятно той изобщо не трябва да работи в маркетинга, смятат те. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Андора забранява купуването на къщи от чужденци