Този вечен триъгълник

 Този вечен триъгълник

Този вечен триъгълник

Опитите за постигане на растеж чрез макретинга в социалните медии е все по-трудна задача. Всъщност Facebook регулярно „изхвърля“ рекламодатели от погледа на потребителите. За да попаднат отново в полезрението на потребителя, компаниите трябва да се актуализират постоянно.

Въпреки променящия се маркетинг пейзаж, има нещо, което вероятно винаги ще си остане същото.

Маркетинг триъгълникът: „Правилните пазари получават правилното послание чрез правилните медии.“

Излъчването на едно послание до милиони чрез социалните медии носи малко резултати за повечето бизнеси. Компании като GoPro и Red Bull са страхотни примери за брандове, използващи вирусните видеа и социалните медии, за да се издигнат на пазара. Но вашият бизнес вероятно не е близък до тяхната индустрия. Трябва да сте много внимателни и да анализирате и подражавате на бизнес, който има много общо с вашия собствен.

В тази връзка вижте и няколко полезни факти от проучване на 33Across.com, платформа за споделяне в социалните медии:

  • Потребителите споделят най-много статии, новини и съдържание, свързано с наука, но само 9% от получателите кликват върху споделените линкове по тези теми
  • Навременните новини и политическите материали са по-слабо разпространени, но честотата на кликове при тях е съответно 86 и 77 процента
  • Свързани с бизнес са само 4% от споделянията, като кликовете върху такива линкове са 24%
  • Здравни теми: 3% споделяния, 15% кликове
  • Знаменитости и развлечение: 2% споделяния, 40% кликове
  • Ревюта на продукти и компании: 1% споделяния, 4% кликове
  • Финанси: 1% споделяния, 11% кликове

Съоснователя на 33Across.com, Грег Левит, обяснява голямото несъответствие между споделянията и кликовете с т.нар. „его споделяне“. Това означава, че изпращачите на съдържание вярват, че с това свое действие демонстрират интелект, информираност и т.н., независимо дали смятат, че получателите ще определят това съдържание като интересно или не. Общата средна стойност на споделяне е 3%, а на кликане от страна на получателите – 24%.

Това означава само две неща: Първо, работете със силно таргетиран списък от лидери и влиятелни хора, за да предизвикате по-силен интерес, така че да се споделя съдържанието ви. В противен случай, трябва да изпратите това съдържание на огромен обем от хора, за да постигнете желаните резултати – ако разполагате с достатъчно контакти на потребители, това също е възможен вариант.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ