Лили Иванова и куп звезди в подкрепа на стажанти

Картината с отпечатък от ръката на Лили Иванова стигна най-висока цена при наддаването

 

28 картини с очертанията на дланите на любими български звезди от киното, театъра, музиката и спорта, бяха разиграни на благотворителен търг в подкрепа на български студенти. Аукционът бе организиран от PwC България под надслов „Подай ръка“ и събра 66 000 лв. от наддаването за картини с ръцете на  Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Васко Василев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, група Сигнал, Георги Мамалев, президентът Румен Радев, Валя Балканска.

За най-голяма стойност - 5000 лв. беше продаден уникатът с отпечатък на примата на българската естрада Лили Иванова, която застана зад каузата безвъзмездно и изнесе благотворителен концерт в подкрепа на студентите. Тя бе и специален гост на аукциона.

Сред популярните личности, които „подадоха ръка“ на проекта и се включиха, дарявайки отпечатъците на дланта си, бяха още Виолина Маринова, Магърдич Халваджиян, Президентът Петър Стоянов, Алек Попов, Юнион Груп, Аня Пенчева, Димитър Желев, Крисия, Хасан и Ибрахим, Петър Андронов, Левон Хампарцумян, д-р Григор Горчев, д.м.н., Андре Токев, Радосвет Радев, Владимир Николов, Христо Илиев, Н.В. Цар Симеон II, Президентът Росен Плевнелиев и д-р Георги Стаменов. 28-те уникални картини с тяхно участие са дело на популярния художник Бойко Колев, който майсторски обвърза очертанията на дланите на успешните българи с важните им лични постижения и каузи.

„Благодарим на всички наши звездни партньори, които се включиха в наддаването и повярваха в каузата ни. Сигурен съм, заедно ще успяваме да мотивираме все повече и повече наши студенти да се развиват и да сбъдват мечтите си тук. Горди сме, че заедно „подадохме ръка“ и ще продължаваме да го правим и в бъдеще“, коментира Божидар Нейчев, старши съдружник на PwC.

Сред гостите и наддаващите по време на събитието бяха представители на бизнес елита, бизнесмени, общественици, посланици и популярни личности.

Благотворителният аукцион „Подай ръка“ е поредната инициативата, която PwC България провежда в подкрепа на студентите у нас. Миналата година консултантската компания организира конкурса „Твоите 25 причини да избереш България“, в който се включиха повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави. Победителите от проекта вече стажуват в престижни компании и получават професионални насоки за развитието си от доказани ментори.

Официалният каталог за аукциона „Подай ръка“ и всички картини може да разгледате тук.

 

Ето някои от тях в аванс

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци
Андора забранява купуването на къщи от чужденци