Проучване: Голяма част от поколението Y може да изживее живота си под наем

Проучване: Голяма част от поколението Y може да изживее живота си под наем

До 1/3 от младите хора са изправени пред вероятността да изживеят живота си под наем, вместо да имат собствено жилище. Това посочва ново проучване на британската фондация Resolution, проведено във Великобритания. Изследването е цитирано от Би Би Си. 

Организацията предупреждава, че 40% от поколението на т.нар. милениъли в страната, или родените между 1980 и 1996 г., са живели под наем до навършването на 30-годишна възраст. Това е двойно повече в сравнение с предшествениците им - поколението X, родено между 1965 и 1980 г. 

Проблемът с твърде недостъпната собственост на жилища е международен и засяга голяма част от активното поколение на възраст над 30 г. в много страни в Европа и по света. 

В тази връзка британското правителство приема нови политика за подобряване на възможностите за достъп до собственост на имотния пазар. 

Докладът на британската фондация, озаглавен Home Improvements, посочва, че т.нар. "Поколение на наемите" днес има нужда от много повече помощ, за да има жилище, в сравнение с родителите му. Авторите призовават за по-достъпни домове за хората, които купуват жилища за първи път, както и за приемане на по-добра защита на онези, които наемат. 

Според доклада 1,8 млн. британски семейства с деца живеят под наем, а не в собствено жилище. За сравнение, преди 15 години семействата, живеещи така в страната, са били над 600 000. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ