Борисов е в Мароко (снимки)

Борисов е в Мароко (снимки)

Борисов е в Мароко (снимки)

Министър - председателят Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Кралство Мароко. Той беше посрещнат от премиера на Кралството Саад Еддин Ел Отмани.

По-късно двамата проведоха среща на четири очи.

В Рабат българският премиер отбеляза нарастващия стокообмен между двете страни и посочи Мароко като перспективен външнотърговски партньор, предава БНТ. "Но има още неизползван потенциал, който искаме да развием", допълни Борисов в разговора си с премиера на Кралството.

От своя страна премиерът на Мароко благодари, че България като част от Европейския съюз винаги е подкрепяла идеята за тесни отношения между съюза и Мароко. Бойко Борисов добави, че страната ни би желала да се възползва от солидното присъствие на Мароко на Африканския континент.

В Рабат българският премиер Бойко Борисов ще разговоря и с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) в мароканския парламент Абделхаким Беншамаш. След срещата министър-председателят Борисов ще изнесе лекция за ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани по време на нашето първо председателство на Съвета на ЕС.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ