Борисов се похвали пред чешкия външен министър: България има нула миграция

Борисов се похвали пред чешкия външен министър: България има нула миграция

Борисов се похвали пред чешкия външен министър: България има нула миграция

България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила. Това заяви премиерът Бойко Борисов на министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек, предадоха от правителствената пресслужба.

Той акцентира върху споразумението между ЕС и Турция, което  работи перфектно. „Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа“, каза министър-председателят Борисов. По думите му Чехия е важен партньор на България в ЕС и съюзник в НАТО.

По време на срещата Борисов изтъкна добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските си данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв. „Изключителна добра данъчна среда имаме. Инвестиции и стабилност – ние ще държим прогнозируеми данъците до края“, заяви премиерът.

Българският министър-председател и чешкият министър обсъдиха доброто сътрудничество между България и Чехия, като подчертаха потенциала за задълбочаване на двустранните връзки в търговско-икономическия сектор.

 В разговора фокус бе поставен върху засилването на партньорство в сфери като инвестиционно сътрудничество, туризъм, ИТ сектор, хранително-вкусовата промишленост, зелени инвестиции във високоефективни индустрии и услуги със средна и висока добавена стойност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ