Европарламентът глоби Ангел Джамбазки

Manager News

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола глоби евродепутата Ангел Джамбазки (Европейски консерватори и реформатори/ВМРО) заради жеста, който той направи при напускането на пленарната зала в Страсбург в средата на февруари и който бе изтълкуван от Мецола като нацистки поздрав.

Нарушението, в което е уличен Джамбазки е, че уронва доброто име и достойнството на институцията. Ето защо ЕП го лишава от надбавките за разходи за шест работни дни. Джамбазки, който от началото отхвърля обвиненията, че е направил точно такъв жест с ръка, може да обжалва решението.

Според правилника на ЕП дневната надбавка, от която се предвижда Джамбазки да бъде лишен в посочения срок, е 338 евро (общо 2028 евро) за покриване на разноските за настаняване и свързаните разходи, когато евродепутатите са в Брюксел или Страсбург за участие в служебни дейности.

Тази надбавка покрива разходи за хотел, храна и всички свързани разноски. Надбавката се намалява наполовина, ако евродепутатите не са участвали в повече от половината поименни гласувания в дните, в които има гласуване в пленарната зала, дори ако са присъствали и са се подписали в присъствения списък.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ